ZAJÍMAVÉ TŘMENY NA TRHU

21.09.2018 01:39

Nedávno jsme se s ostatními adminkami narazily na jedny luxusní třmeny (Samshield konkrétně) a trochu se o nich pobavily. A vzhledem k tomu, že v dnešní době se třmeny mezi koňáky řeší poněkud dost, rozhodla jsem se udělat takový seznam třmenů na trhu. Samozřejmě, kdybych měla vypsat všechny, tak je článek velmi dlouhý. Vybrala jsem spíše takové zajímavější, které by vás mohly zaujmout. Do seznamu jsem schválně nezařadila Freejumpy, Acavallo Opery a Sprenger Bow Balance, protože ty všichni jistě známe Fotografie jsou v pořadí, v jakém jsou třmeny popisovány (na stránce).

│Samshield Shield'Rup Stirrups

Jedná se o novinku mezi třmeny, která bude do světa vypištěna v nejbližších dnech. Třmeny jsou vyrobeny z hliníku s příměsi oceli. Díky tomu jsou třmeny velmi odolné. Vnější rameno třmenu je vyklápěcí, takže během pádu vám noha ve třmenu nezůstane. Rameno se dokáže otevřít až do 180° a velmi rychle se vrátit do původní polohy. Nášlapná plocha s hroty se může lehce vyklopit dozadu, což umožňuje jezdci udržet správnou polohu holeně a prošlápnutou patu. Oko na třmenové řemeny je lehce ‚zakroucené‘ a v případě vypadnutí třmenu mu pomáhá zůstat na svém místě. Třmeny budou dostupné v 1 velikosti a 6 barvách. Cena se v přepočtu pohybuje okolo 7 tisíc.

│Stübben STEELtec Maxi Grip Stirrups

Jedná se o hliníkové třmeny, které mají ergonomický tvar, širokonášlapnou plochu s hroty, která je lehce nakloněna, což umožňuje jezdci udržet správnou polohu holeně a prošlápnutou patu.

│Flex-on

Tyto třmeny s ergonomickým tvarem jsou zajímavé díky svému tlumícímu systému, který tlumí nárazy na jezdcovu páteř, kotníky a kolena a zajišťuje maximální stabilitu. Nášlapná plocha i oko na třmenové řemeny jsou lehce zkosené.

│Bostock stirrups

Tyto třmeny jsou zajímavé tím, že jsou složeny ze 2 částí. První, horní část tvoří v podstatě jen ramena a slouží k připevnění třmenového řemene a zároveň drží část druhou, vnitřní. Ta je vyjímatelná a tvoří celý třmen. Tyto 2 části jsou v sobě vsunuty tak, že při pádu se vnitřní část vysune z vnější, která zůstane přichycena k třmenovému řemenu. Jezdec tedy nemá šanci zůstat ve třmenu zaklíněn. Pro představu přidávám toto video, kde je tento bezpečnostní prvek názorně ukázán: https://www.youtube.com/watch?v=fwOsRo4O6Mc

│Equline Safe riding

Tyto bezpečnostní třmeny jsou unikátní díky svému zcela výklopnému rameni s pohybem do boku až o 90° a do stran až o 360°, což zajišťuje uvolnění nohy ze třmenu v případě pádu. Při volném zavěšení se třmeny nachází v pozici 45°, což usnadňuje vložení nohy do třmenu. Nášlapnou plochu tvoří grip systém, který dodává podporu správné pozici nohy.

Máte s některými z těchto třmenů zkušenost? Mě osobně se velmi líbí Samshield a oslovily mě i Bostock, díky bezpečnostnímu prvku.

Smilling Lussie

 

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode