VHODNÝ SPOLEČNÍK PRO KONĚ

30.12.2021 15:45

Vhodný společník pro koně
Každý z nás někdy chtěl koně a když už jeden koník u rodičů klapl, náhle jste zjistili, nebo jste to už věděli, že pokud máte koně doma, tak nemůže být sám. Jsem zastánce toho, že je lepší mít aspoň jedno zvíře ke koni, než ho mít úplně samotného. A to z více důvodů. I když koník “vypadá”, že je ok, že mu to nevadí a že mu bohatě stačí, že ho jednou denně na tři hodiny navštívíte, nikdy opravdu nevíte, co se odehrává v jeho psychickém podvědomí. A dobře, i když je samotář, jak někteří tvrdí, vždy je lepší ať je každý oddělený, ale ať na sebe vidí. Ale pozor. Když už máte koníky dva, je víc než pravděpodobné, že nemůžete odjet s jedním koněm a druhého tam ponechat, protože na sobě budou zavislí. A teď babo raď! Co teď? A když už společníka, tak jaký je nejvhodnější?
Nejlepší by byl určitě další koník a nebo poník, ale pokud je to nevyhnutelné postačí klidně i koza, oslík a nebo ovečka. Pokud bude koník (poník) sám a plus nějaké zvíře, zvolila bych třeba dvě ovečky, dvě kozičky, a to protože pokud s poníkem/koníkem odjedete ven, nebude jí smutno, než kdyby tam zůstala koza/ovečka sama. V tom případě by vám tam po celou dobu řvala, nedej bože by se nějak dostala ven a utekla by. Pokud bych měla mít dva koníky, vzala bych k nim raději pro případ další dvě zvířata, ať už ovečky, nebo kozičky, aby koník neměl problém, že mu druhý odjede na vyjížďku.
Takže prosím, pokud zrovna řešíte toto téma a nebo budete řešit, řešte to s předstihem. Koník doma je moc krásný sen, ale jen druhým parťákem to začíná a končí to s dalšími dost důležitými věcmi jako je přístřešek, stáj, dodavatel krmiva a nebo veterinář, kovář, který k vám bude jezdit a další. Nakonec bych ráda dodala, že je to jen čistě můj názor a pokud s ním nesouhlasíte, nebo to máte vy jinak, naprosto to akceptuji. A hlavně každý koník je jiný. Jsou koně, kteří jsou klidní a nevadí jim, že jim jejich kamarád odjede, jen třeba dvakrát zařehtají a pak si jdou dát svoji kopičku sena, ale jsou koníci, kteří tohle odloučení neskutečně špatně snášejí a dělají doslova bordel. Proto se hlavně dívejte na blaho svého koně a sledujte ho. Hlavní by měla být jeho duševní pohoda. Napište mi jaký na to máte názor vy a nebo, jak to máte doma vy. Nebo máte koníka v ustájení a tohle neřešíte?

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode