STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÍ NA KONĚ

19.03.2019 00:11

Článek, kde jsme si říkali výhody a nevýhody jezdeckých škol, se zde již objevil. Každý si to musí přebrat v hlavě jinak a opravdu si říct, zda se mu daná škola vyplatí. Budu mít uplatnění? Uživí mě ta práce? Neudřu se? Pokud jste si řekli ano a hledáte střední školu, v tomto článku se dozvíte o některých školách, které u nás jsou, konkrétně o třech nejvíce známých.

JEZDECKÁ AKADEMIE MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Město: Mariánské lázně, okres Cheb

Obory: Chovatelství se specializací na chov koní a jezdecký sport (4 roky, při ukončení získáte maturitní zkoušku, ZZVJ, licence jezdce a cvičitele), dále Jezdec a chovatel koní (3-letý učební obor zakončený závěrečnou zkouškou a získání výučního listu).

Další nabídky: kurzy Instruktor jezdectví (doba trvání 2,5 měsíce), Trenér II. třídy (doba trvání 2 měsíce)., Rozhodčí v jezdectví.

Jako odborná škola poskytuje úplné střední odborné vzdělání s maturitou, jako jediná v ČR nabízí specializaci zaměřenou na klasické disciplíny jezdeckého sportu a organizaci jezdectví v rámci České jezdecké federace (ČJF) a federace (FEI). Připravuje žáky nejen k aktivnímu uplatnění v oblasti chovu koní a jezdeckého sportu, ale poskytuje i základní vzdělání nutné k vedení sportovních center a soukromých jezdeckých středisek.

Škola dále nabízí ubytování, jezdecký klub. Je nutné počítat s poplatky za studium a kurzy.

Více informací naleznete na https://www.jezdeckaakademie.cz/.

STŘEDNÍ ŠKOLA DOSTIHOVÉHO SPORTU A JEZDECTVÍ VELKÁ CHUCHLE

Město: Praha 5 - Velká Chuchle, okres Praha

Obory:učební obory Jezdec a chovatel koní (následující nástavba Trenérství dostihových a sportovních koní), Chovatelství

Další nabídky: Erasmus, Stáže do zahraničí

Střední škola dostihového sportu a jezdectví sídlí v těsném sousedství závodiště ve Velké Chuchli již více než 60 let. Neplatí se zde školné. Praktické vyučování je ve vlastní dostihové stáji i na smluvních pracovištích ve Velké Chuchli a často i po celé ČR. Škola nabízí ubytování.

Více informací naleznete na https://www.dostihovaskola.cz/.

STŘEDNÍ ŠKOLA CHOVU KONÍ A JEZDECTVÍ KLADRUBY NAD LABEM

Město: Kladruby nad Labem, okres Pardubice

Obory: Jezdec a chovatel koní (3 roky zakončené výučním listem)

Další nabídky: Peníze středním školám, Škola pro udržitelný život aj.

Střední škola chovu koní a jezdectví je komplexním vzdělávacím zařízením, s moderně vybavenými učebnami, plně obsazeným domovem mládeže, školní jídelnou, tělocvičnou, multifunkčním hřištěm a jezdeckou halou. Teoretická výuka a výchova mimo vyučování probíhá výhradně v budovách v Kladrubech nad Labem. Odborný výcvik je zajišťován především ve spolupráci s Národním hřebčínem Kladruby nad Labem. Škola nabízí ubytování.

Více informací naleznete na https://www.skola-kladrubynl.cz/.

Pokud chcete jen obor Jezdec a chovatel koní, ten najdete skoro na každé zemědělské škole, které jsou velice rozšířené a zcela jistě nějaká ve vašem okolí bude.

Pokud máte zkušenosti z některé této školy, jste její absolventy nebo ji právě studujete, určitě se podělte s ostatními o své zkušenosti!

Vaše Tyrolean Dream

https://www.instagram.com/kris_moun/

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode