PRŮZKUM

26.11.2021 14:00

PRŮZKUM na instagramu

Včera jsem postovala pár dotazů na zajímavá témata a musím říct, že mě odpovědi v jednu chvíli i dost překvapili. Ale vrhneme se na data. :) Při otázce, jestli mají koňáci ambice do sportu, jich 118 odpovědělo, že ano, a 128 lidí, že ne. To je opravdu dost těsné. Při další otázce, pokud chodí do školy, kdo jim platí tréninky, odpovědělo z nich 73 lidí, že rodina a nebo rodiče. 56 jich platí sami, mají brigádu a 30 z nich neplatí, protože je mají zdarma. 20 lidí odpovědělo, že tréninky nemá.

Další dotaz byl na to, jestli si myslí, že jsou tréninky v životě důležité, 197 jich odpovědělo, že ano, 3, že ne. 9 lidí kliklo na: "Není zde správná odpověď." Další otázka byla: Koně máte: 109 jich má svého, 66 lidí jezdí v JK, nebo "jiné", 38 má koníka v pronájmu a 17 koně nemají.

54 lidí si myslí, že správný trenér by měl mít alespoň licenci. 101 lidí si myslí, že nemusí mít nic, stačí, když má zkušenosti a 53 lidí kliklo na to, že by měl mít minimálně instruktora jezdectví. 9 jich dalo, že jim je to jedno, že to neřeší. Pokud dali Ano, ptala jsem se, jestli by měl mít i ten trenér nějakou praxi a závody s umístěním. 140 jich dalo ano, 34 ne.

Potom jsem se ptala, na to, jak by se měl trenér chovat. Odpovědi byly: "Měl by se umět přispůsobit koni i mně." / "Trenér sice občas řve, ale se mnou to jinak někdy nejde a vím, jak moc jsem se díky němu posunula. Umí pochválit, kritizovat i poradit, což je super."/ "Ten, co mi něco řekne, poradí a funguje to." / "Klidný přístup ke mně i ke koni." / Naše trenérka křičí a dost a občas mi to, co požaduje přijde nesprávné pro koně." / "Měl by umět vysvětlit proč se dělá zrovna tohle či tamto a ne jen slepě říkat co teď udělat." / " Měl by umět najít problém a k němu správné řešení. A umět to vysvětlit." / "Dobrý trenér musí umět vysvětlit, co udělat, kdy to udělat, jak to udělat a proč." /

Bylo jich opravdu spousta a zbytek odpovědí dám do výběru na instagram. :)

Další dotaz byl, jestli stačí tréninky on-line přes internet. 195 jich bylo pro ne, 7 pro ano. Další otázka byla, jestli mají strach, nebo se bojí tréninku na jiném koni, než na kterém jsou zvyklý. 129 jich dalo, že se nebojí, ale 56 jich dalo, že ano. Ohledně ambic do sportu a jejich odvětví vyhrává parkur se 79 hlasy, druhá je všestrannost s 24 hlasy a třetí drezura. Ta měla 22 hlasů. 13 lidí dalo jiné odvětví. Na otázku, jestli se chodí dívat na závody a jestli je baví závodní prostředí je 158 pro ano a 26 pro ne. Otázka: "Vadí vám příspěvky lidí, co propagují sponzorované produkty." 128 lidí bylo pro ne, 38 lidí pro ano. Na otázku, kde čerpají inspiraci na práci s koníkem jich 29 odpovědělo, že z praxe, 14 z teorie a 93 jich odpovědělo, že čerpají z obojího.

Na dotaz, jestli by podpořili člověka, který nemá na tréninky jich odpovědělo 102, že ano, že by přispěli, a 23, že ne. A člověk, co píše články a zabývá se hlavně teorií by měl mít: 30 lidí bylo pro, že by takový člověk měl mít alespoň licenci, 88 jich odpovědělo, že nemusí, že stačí zkušenosti. A 10 jich dalo, že stačí, když ten člověk sám ví teorii. Na dotaz, jestli podporují člověka v nouzi, který nutně potřebuje peníze pro svého koně (například veterina, klinika, drahé léčení), dalo 78 lidí, že na to nemají. 22 dalo, že peníze posílají a 20 odpovědělo, že by si to měl ten majitel zaplatit sám.

A poslední otázku, jestli věří svému koni jich 51 odpovědělo, že ano, že jim nic nedělá problém. 32 že je to napůl, že jsou ještě věci, kterých se bojí. 6 dalo, že zde není správná odpověď a 1 odpověděl, že se ho bojí na tréninku i venku.

Moc děkuji, že jste se do dotazů zapojili.  :) Vypadá to opravdu zajímavě. A co na to říkáte vy?

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode