KOUPĚ KONĚ

23.11.2021 20:54

-KOUPĚ KONĚ- na co si dát pozor? 10 nejdůležitějších rad.
1) Opravdu neberte prvního koně, co vidíte, ale projděte si jich několik. Vyzkoušejte si ho, i opakovaně a pokud to jde, vezměte si ho třeba nejdříve do pronájmu. Já vím, že se vám ten ryzáček tak děsně líbí, ale potom vám zbudou jen oči pro pláč, když si spolu nesednete.
2)Pokud jste nezkušený jezdec, chce to klidného koně. Valacha tolik neovládají hormony, klisna může být v době říje zase nervózní a na hříbě to chce zkušenosti.
3) Vždycky si nechte udělat ohybové zkoušky + pokud to bude kůň do sportu RTG a další vyšetření.
4) Kůň není hračka. Je to závazek a to nejen finanční, ale i časový. Chcete ho mít doma, nebo v ustájení? Chcete trávit s koněm jen občas a nebo každý den? V případě, že chcete trávit s koňmi jen občas, raději si ho půjčte, nebo pronajměte.
5) Vezměte si s sebou kamarádku, trenérku a nebo někoho kdo tomu rozumí.
6) Řekněte si na co přesně koně chcete a tím se řiďte. Pokud chcete závodit například v drezuře a chcete se dostat víc než za L,nebo S, hledejte takového koně. Už vůbec nedoporučuji kupovat si například hříbě s takovými předpoklady, když s drezurou teprve začínáte. Lepší je kůň starší, klidný a naprosto spolehlivý, aby vám s tím pomohl.
7) To platí i když chcete koníka do lesa, na rekreaci. Nebudete si přece kupovat koně, co vypadá nervózní a na vodítku se staví na zadky. Neberte koně jen proto, že je vám ho líto, že je hubený a že se má špatně, pokud tedy za tímto účelem koně nekupujete. Většinou mívají špatné zkušenosti a nějaké zlozvyky. Můžete si přivést domů koně, který je sice za hubičku, ale můžete do něj investovat mnohem více, než se zdá. Nehledě na to, že u něj strávíte všechen svůj čas.
9) Pokud už jste si koně vyhlídli a víte, že on je ten pravý, vždy chtějte kupní smlouvu. I v případě darování. Pokud k němu dostanete i všechny věci, zapište to tam. Věřte mi. Je lepší to mít vše černé na bílém.
10) A nakonec. Nikdy není ostuda toho koně prodat, pokud si nesednete. Jo, lidi budou mít asi dost keců, jak by to oni udělali a co by oni neudělali, ale uvědomte si, že vy nejste oni.
Jak probíhala vaše koupě?

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode