Koňská jatka

24.09.2018 01:38

Dnešní názorový článek bude na poměrně diskutované a i možná nenáviděné téma, o kterém už zde dokonce jednou článek vyšel. A to jsou koňská jatka. Dnes se k němu vyjádří Pat and horses, Smilling Lussie a YFC Sorell.

│Pat and horses

Pro mě jsou jatka normální realitou. Nesouhlasím ovšem s přístupem. Mnohdy je to opravdu hnus. Ať už transporty, při kterých mnoho zvířat umírá, tak samotná porážka, kdy zvíře může opravdu hodně trpět. Sama maso nejím, ale jatka jako taková neodsuzuji. Kůň prostě je jateční zvíře, stejně jako třeba kráva. Byla bych ráda, kdyby převozy a porážka byly mnohem více humánní, aby zvířata nemusela tolik trpět, protože to je opravdu odsouzeníhodné. Ale rozhodně nebudu odsuzovat člověka, který koňské maso jí, stejně jako neodsuzuji někoho, kdo jí hovězí.

│Smilling Lussie

Já osobně proti jatkám vyloženě nejsem. Beru to tak, že stejně jako na jatka chodí krávy či prasata, chodí tam i koně. Holt jedním z využití koně je i zisk masa a nic na tom nemění to, že na nich jezdíme a máme k nim vztah. Samozřejmě jsem proti prodeji na maso v případě zdravého koně, ale na druhou stranu, pokud se jedná o nemocného koně? Ale to už je asi na člověku.
Musím ale říct, že takto to beru z obecného hlediska. Pokud by se jednalo o koně, kterého znám a mám k němu vztah, mluvila bych jinak. Je to takové sporné téma, na které se dá dívat z více pohledů.

│YFC Sorell


Z pozície veterinárnej pomocníčky sa na jatka pozerám asi trochu inak. Všade sa stretávam s tým, ako to ľudia odsudzujú, ale ja som tak trochu "bezcitná" voči takýmto veciam. Pokiaľ kôň zomrie a nemá v sebe lieky, nevidím, prečo to tak nespraviť. Rozumiem nesúhlasu z citového hladiska majiteľov, avšak pozerám sa na to ako človek od veci odosobnený. Nesúhlasím s predajom koní na mäso. Je to nechutný a špinavý biznis. Mám na to zmiešaný názor, ako pomocník veterinára sa k tomu staviam kladne, ale z pozície milovníka koní to vnímam ako citlivú tému.

A co si o tom myslíte vy?

 

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode