KONĚ, PRÁCE, RODINA… NEMOŽNÉ SKLOUBIT?

21.02.2019 00:18

Mám-li mluvit zejména za slečny a dámy (pánové prominou), každá z nás se prostě jednou dostane do věku, kdy se jí tak trochu změní priority. Přestáváme být dětmi a jsme více ženami, náš v mnoha případech divoký život se uklidňuje, dokončujeme školu a začínáme pracovat. S tikajícími biologickými hodinami pomýšlíme na to, že už bychom chtěly stálého partnera, vlastní bydlení a třeba i nějakého toho caparta. Není to nic neobvyklého, prostě se měníme a dospíváme. Na rozdíl od našich vrstevnic však máme ještě něco jiného – ano, chápete správně. Jedním ze smyslů našeho života je také čtyřnohý parťák, který stojí ve výběhu, prožere celou výplatu, roztrhá všechny deky a nedejbože přijde s nějakým kuriózním zdravotním problémem.

Naskýtá se tedy důležitá otázka. Je vůbec možné skloubit typický dospělý život a duši koňáka, aniž bychom byly 27 hodin v práci a partnera viděli jen o Vánocích? Možná čekáte odpověď typu ano nebo ne. Vážně? Měly jste někdy pocit, že Váš život se skládá pouze z těchto dvou odpovědí? Ve skutečnosti je odpověď na tuto otázku blíže, než byste si myslely – je totiž ve Vás samotných. Protože, Váš život bude pouze takový, jaký si ho uděláte. Pokud budete neustále prohlašovat, že skloubit práci, domácnost a Vašeho koně je prostě nemožné, skutečně tomu tak bude. Změníte se v roboty, kteří si přestanou užívat života a raději budou sedět doma a říkat, že to nejde.

Seberte se! Všechno jde. Koneckonců, když nejde o život, jde o… no, znáte to. Totiž, honí-li Vás termíny a Vy už nevíte kudy kam, je důležité se zastavit, nadechnout se a znovu se zamyslet nad tím, jestli to opravdu nejde. Možná jste jen nevyužili všech možností. Možná jste si jen vybrali práci, která Vás frustruje. Možná jste si život takto nepřestavovali. Možná je čas na změnu.

Choďte si ke svému koni prostě odpočinout. Musíte nutně jezdit? Je potřeba celou sezónu závodit? Váš kůň je Vaším kamarádem, Vaší oporou. Odreagováním po těžkém dni v práci či po hádce s partnerem. Znovu se zastavte. Usmějte se. Vzpomeňte si na to krásné, co v životě zažíváte. Stojí to za to, že?

Myslete pozitivně. A pamatujte, s úsměvem jde všechno líp. Hezký večer :)

Riccia & Oberon the thoroughbred

 

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode