Jak udělat vyjížďky zajímavější?

15.05.2019 23:23

Nebaví vás nebo vašeho koně vyjížďky? Je to pořád to samé? Dnes si řekneme pár tipů, jak to změnit!

│Jezděte s kamarády

Vyjížďky s více lidmi jsou vždy zajímavější. Mnohdy si popovídáte víc, než ve stáji, zasmějete se a třeba poznáte i nové trasy. Zároveň pokud máte koně, co je na vyjížďkách koukavý, další koně mu mohou dodat sebevědomí.

│Střídejte trasy

Nejezděte pořád jednou a tou samou trasou, ale neustále je střídejte. Zkuste jezdit i někam dál, najít novou trasu – každá má něco do sebe, na každé vás potká něco jiného. Ideální je jezdit okružní trasy, ve kterých se nevracíte stejnou cestou, kterou jste přijeli.

│Střídejte chody

Nemějte vytyčená místa, kde jedete v jakém chodu. Koně si to lehce zapamatují, a jakmile budete chtít na místě, kde vždy cváláte, jít krokem, koni se to moc líbit nebude. Střídejte to, vyjížďka bude mnohem zajímavější.

│Stanovte si cíle


Ať už se jedná o délku trasy či tempo, překonávejte své cíle a neustále se posouvejte. Budete ze sebe mít dobrý pocit a ještě něco uděláte pro svoje i koňské zdraví.

│Procvičte si jízdárenskou práci


Vyjížďky by měly být hlavně o odpočinku, popřípadě nabírání fyzické kondice, ale proč si je občas nezpestřit? Ohýbejte koně kolem stromů, na rovných cestách zkoušejte ustupování na holeň, přechody či prodlužování klusu či cvalu, na loukách můžete chvilku jezdit na kruzích. Spojíte tak příjemné s užitečným.

│Hledejte místa na skákání


Pokud se nebojíte skákat, zkuste po cestě hledat spadené stromy či větve, přes které byste mohli skočit. Je to skvělý způsob, jak si zpestřit vyjížďku.

Smilling Lussie

 

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode