JAK SI ZAPAMATOVAT DREZURNÍ ÚLOHU?

13.08.2018 02:02

K napsání tohoto článku mě inspirovala Peťa (Petíí), která podobný článek psala na blog Horse4u. Řekla jsem si, že je to fajn téma a protože každý má trochu jiné metody, jak si úlohu zapamatovat, rozhodla jsem se, že se do toho také pustím. :)

│Videa

První, co dělám, je to, že si pustím co nejvíce videí s danou úlohou. Pomůže mi to si úlohu prohlédnout, zároveň se podívat, jak ji (ne)jezdit a tak nějak si ji začít dostávat do mozku.

│Čmárání
Další přichází na řadu vytisknutí drezurního obdélníku na papír A4, po kterém si potom tužkou jezdím danou úlohu. Tato metoda je fajn i k orientaci v obdélníku, jelikož ihned vidíte, v jakém písmeni máte např. dělat oblouky vlnovek.

│V pokoji
Toto je taková velmi alternativní pomůcka, ale dá se taky využít – projet si úlohu v pokoji na nějakém pomyslném obdélníku. Samozřejmě to nikdy „nezajedete“ přesně, ale někomu to může pomoct si úlohu tak nějak dostat pod kůži.

│Projít bez koně/krokem
Dále je fajn si úlohu projít již na klasickém obdélníku buďto bez koně a nebo na koni krokem. Podíváte se tak, jak to vypadá shora, ukážete si, v jakých místech dělat jednotlivé cviky a zkusíte si, co by vám mohlo dělat problém a co naopak ne.

│Jezdit, jezdit, jezdit
A samozřejmě tou nejlepší pomůckou, jak si úlohu zapamatovat, je jezdit ji stále dokola. Jen tím si ji zaryjete pod kůži a hlavně s každým zajetím opravíte jednotlivé chyby a vyvarujete se jich.

Smilling Lussie

 

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode