JAK NA JIS

30.04.2019 23:54

V mém minulém článku jsme si povídali o hobby závodech. V článku jsem zmiňovala přihlášení do systému JIS, ve kterém musíte být přihlášeni, abyste se mohli závodu zúčastnit. Lehce jsem Vám tam přihlášení popsala, ovšem stále vidím hodně dotazů na toto téma. Jak se přihlásit? Co všechno je třeba a kolik se platí? Na to všechno se dnes koukneme.

Co je vlastně ten JIS?

JIS najdeme na odkaze www.jezdectvi.org. Jedná se o systém, který vede registr jezdců a koní. Jeho cílem je usnadnit registraci do ČJF, prodlužování licencí, přihlašování na závody a všechny věci okolo.

Jak se tedy přihlásit? Co je třeba vyřídit, aby se člověk mohl zúčastnit závodů?
Jezdec si musí najít subjekt, za který bude startovat. Častokrát to bývá stáj, kde je kůň ustájený. Když máte koně doma nebo ustajovatel nemá subjekt vedený v ČJF, můžete se domluvit s jinou stáji v okolí. Někteří zřizovatelé jsou vstřícní a jde se s nimi domluvit. V případě, že ani toto nevyjde, lze se registrovat pod jezdci.cz.
Když máte vybraný subjekt, korespondentovi dáte informace o Vás a on Vám poté pošle již předvyplněnou přihlášku, kterou podepíšete a naskenujete nebo vyfotíte zpět. U koně poté zašlete jeho životní číslo a systém ho vyhledá v evidenci. U A1/1 se vše vyplňuje “ručně“, protože jsou vedeni pod Jockey Clubem a ne v ÚEK. Jezdec platí registrační poplatek 200,- a další roky pak 100,-. Registrace koně je zdarma.

V případě, že již nechcete jezdit jen hobby a chcete i licenci, musí Vás na ZZVJ přihlásit subjekt. Ten odešle přihlášku na dané ZZVJ, zaplatíte ho a poté se na ZZVJ dostavíte. Po úspěšném absolvování zkoušky, pořadatel vše zadá do systému, odkud si to korespondent může vytáhnout. Kůň žádné zkoušky neskládá a pouze se za něj každý rok platí licenční poplatek 500,-. Jezdec platí 300,-, jestliže v daném roce nedovršil 19 let. Jestliže jezdec v daném roce dovrší 19 let, byť je to třeba až 30 prosince, už na začátku sezóny platí 500,-. Parajezdci neplatí žádný poplatek.
To by bylo jednoduché a stručné shrnutí. Ono to vlastně vůbec není těžké a složité, když člověk ví, co dělat. Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky, určitě je napište do komentářů.

Pat and horses

 

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode