Odvrácená strana jezdectví

08.12.2021 08:54

Odvrácená strana jezdectví
Jezdectví je nádherný sport plný adrenalinu, přátelství a plnohodnotných dní. Kdo by to nemiloval. Jít do stáje, připravit si svého oblíbeného koně a vyjet s ním ven. Šli jsme do toho všeho s chutí, odvahou a také jsme si šli tvrdě za svým snem. Ten sen jsme měli stále v hlavě a říkali jsme si, že jednoho dne to uděláme. Jednoho dne TO pokoříme. Jednoho dne se TAM dostaneme. Tohle bychom mohli udělat, udělat radost všem okolo a kdyby někdo potřeboval, pomůžeme mu. Bez výhrad. Protože ON by to přece udělal taky. Nebo snad ne? Ne tak docela.
Zarazilo mě a dost zklamalo, že jezdectví je jen o závisti, nenávisti a pomluvách. Je jedno jak moc se snažíte s každým vyjít, být slušný a starat se sám o sebe, pokud to jde, oni si na vás stejně něco najdou. Ať už je to vaše chování, váš styl ježdění, garderoba a nebo to, že se něčím odlišujete - oni jezdí parkury a vy drezuru. Najednou jste nudná. Trénujete koně jinak, než oni - týráte koně. Když se nesnažíte vyniknout - nudná. Snažíte se něco dokázat a nakonec jste to dokázala- sebestředná a s egem až na půdu. Vyhráváte závody - tak to jste musela podplatit rozhodčí. Dostanete koně/věci na něj - nevážíte si věcí/využíváte dárce. A tak dále. Ale proč to tak je?
Je to z jednoho prostého důvodu. Tyhle lidi nemají nic důležitějšího na práci, než řešit ostatní. A za každým takovým názorem se skrývá závist. Je jedno, že nemáte nic, oni prostě závidí i to, že jste šťastnější.
A jak se proti tomu bránit? Každý říká, že je nejlepší, když je nebudete řešit a necháte to tak. Já si ale myslím, že už tohle dávno neplatí. Tyhle lidi se nedokáží před ničím zastavit a mlčení podle mého berou jako, že mohou pokračovat. Pokud tedy znáte člověka, který vás pomlouvá, počkejte si na vhodnou příležitost a pak udělejte proti útok. Ale pozor. Může se to také obrátit proti vám a proto chce postupovat opatrně. Chce to takového člověka mazaně odzbrojit a ukázat mu, že takhle tedy ne. Z vlastní zkušenosti pak musím říct, že takový člověk je nakonec úplně bezbranný, raději se vám vyhýbá a náhle klevety utichnou. Pokud si o tomhle tématu budete chtít pokecat, klidně mi napište a já vám napíšu více informací, co pomohlo mě a jak na to. Budu se snažit vás z těch klepet nějak dostat.

Zpět

Kontakt

Teoretická škola jezdectví
Český Krumlov

© 2022 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode